ALEVİ VAKIFLARI FEDERASYONU SENARYO DESTEĞİ YÖNETMELİĞİ
A. ALEVİ VAKIFLARI FEDERASYONU SENARYO DESTEĞİ NEDİR?
Alevi Vakıfları Federasyonu Senaryo Desteği, senaryo alanındaki faaliyetlere destek olan bir organizasyondur. Bu organizasyon, Alevi Vakıfları Federasyonu tarafından gerçekleştirilecektir.
B. AMAÇ
- Senaryo projelerini destekleyerek Alevi Bektaşi kültürünün görsel kültüre taşınmasını sağlanmasına katkı sunmak.
C. TARİH
Senaryo Desteği ‘ne son başvuru tarihi 31 Mart 2024’tür. Kazanan projeler ………… tarihinde ilan edilecektir.
D. YÖNETİM
Senaryo Desteği’nin yönetimi ve organizasyonu Alevi Vakıfları Federasyonu çatısı altında yürütülür. Senaryo Desteği’nin kapsamında gerçekleştirilecek tüm etkinlikler Alevi Vakıfları Federasyonu yetki ve sorumluluğundadır.
E. GENEL HÜKÜMLER
1. Senaryo Desteği’nin katılan tüm proje sahipleri bu yönetmelikte yer alan hususları kabul etmiş sayılırlar.
2. Bu yönetmelikte belirlenmeyen diğer hususlarda karar yetkisi ve değişiklik Alevi Vakıfları Federasyonu yönetimine aittir.
3. Bu yönetmelik Alevi Vakıfları Federasyonu yönetiminin onayıyla 06.10.2023 tarihinde yürürlüğe girmiştir.
4. Senaryo Desteği’ne başvuruda bulunan katılımcılar projelerinin özgünlüğünü, telif oluşturmayacak bir şekilde kendilerine ait olduğunu beyan, taahhüt ve kabul etmiş olurlar. Kazanan projelerden senaryonun özgün olduğuna dair ıslak imzalı beyanname talep edilir.
F. ALEVİ VAKIFLARI FEDERASYONU SENARYO DESTEĞİ BAŞVURU KOŞULLARI
1. Senaryo Desteği’nde odak konu ve tema Alevi-Bektaşi kültür havzasıdır. Alevi-Bektaşi kültürünün değerleri, Alevi Bektaşiliğin tarihi, Alevi-Bektaşi inancına mensup olanların yaşam koşulları, inanç ritüelleri ve felsefesi bu desteğin konu çeperini oluşturur.
2. Senaryo Desteği’ne Türkiye’den ve yurtdışından senaristler katılabilir. Senaryo dili Türkçe olmak zorundadır.
3. Jüri tarafından seçilen 1 projeye 20.000 TL destek ödülü verilir.
4. Ödül almaya hak eden proje ödül töreninde açıklanır.
5. Yarışmaya uzun metraj kurmaca film senaryolarıyla katılım sağlanmalıdır. Senaryolar Amerikan senaryo yazım formatında PDF olarak yollanmalıdır. Senaryolar 60’dan az, 120 sayfa fazla olmamalıdır. Senaryolarda sahne numaraları yer almak zorundadır. Her yarışmacı sadece bir senaryo ile başvuruda bulunabilir. Senaryo Times New Roman fontu kullanılarak 12 punto boyutunda yazılmalıdır, satır aralığı 1,5 satır, kenar boşlukları (alt, üst, sağ, sol) 2,5 cm olarak ayarlanmalıdır. Celtx ve Final Draft benzeri senaryo yazım programlarında yazılmış senaryolar, PDF formatında yollanabilir. Filmin en az 5, en fazla 10 sayfa uzunluğundaki öyküsünün olması zorunludur. Öyküsü olmayan senaryolar, yarışma dışı kalır.
6. Senaryo Desteği Ödülü, kazanan projenin yasal sahibine organizasyon ekibi tarafından belirlenecek bir tarihte ödenir. Bu süre ödülün deklare edildiği tarihten itibaren 1 yılı geçmeyecektir.
7. Senaryosu yazılmamış ama sinopsis ve tretmanı ile birlikte başvuran kişilerin de başvuruları kabul edilecektir. Senaryosu yazılmamış başvurulardan bir tanesi birincilik hakkını elde ederse, ödül senaryo yazım desteği kapsamında verilecektir. Bu durumda ödülün yüzde 50’si peşin, yüzde 50’si de senaryonun tesliminde ödenecektir. Bu kapsamda başvuran kişilerin; senaryo dosyası yerine “Senaryo yazım desteğine başvurmak istiyorum.“ Yazılı dilekçelerini yüklemeleri gerekmektedir.
8. Senaryo Desteği Ödülü’nü almaya hak kazanan proje çekildikten sonra filmin açılış veya kapanış jeneriklerinde, afişte ve filmle ilgili her türlü tanıtım materyalinde Alevi Vakıfları Federasyonu Sinema Desteği logosunu kullanmakla yükümlüdür.
9. Proje sahipleri resmi başvurularını, Alevi Vakıfları Federasyonu’nun internet sitesinde yer alan Alevi Vakıfları Federasyonu Sinema Desteği sayfasındaki başvuru formunu doldurarak en geç 31 Mart 2024 tarihine kadar yapabilirler.
Tüm Hakları Saklıdır © AVF